A sikeresen működő franchise hálózat egyik alappillére a megfelelően továbbított márkaérték. Az ügyfelek minden franchise-ponton ugyanazzal a márkával szeretnének találkozni, a már megszokott minőséget és ügyfélélményt várják el. Egy dinamikusan fejlődő hálózat esetében különösen nagy kihívás a márkaérték és a know-how átadása az új vezetők és munkatársak számára. Az átadott tudás leellenőrzése és naprakészen tartása még körülményesebb, különösen akkor, ha a franchise partnerek földrajzilag is nagyobb területet fednek le.

Egyre több franchise vállalat használ mobile learning-et a probléma megoldására. De mégis honnan tudhatjuk, hogy a franchise partner készen áll? Honnan tudhatjuk, hogy valóban azt a színvonalat, elhivatottságot és “szenvedélyt” tudja biztosítani, amit márka megkövetel?

A VideoMentor megoldást talált erre a problémára számos franchise hálózatban működő partnere számára. A VideoMentor mobiltelefon-barát, videó alapú platformja lehetővé teszi, hogy a franchise partnerek kényelmesen, saját irodájukban, vagy otthonukban ülve sajátítsák el a ”know how”-t. Egy videó beszélgetés-láncolaton keresztül a franchise-átadó mentorálja a franchise-átvevőt egészen addig, ameddig mindenki elégedett nem lesz a teljesítménnyel.

A VideoMentor használatával a franchise vállalkozások biztosítani tudják a márkaérték megőrzését a hálózatépítés folyamán. Ha a számok azt mutatják, hogy egy-egy franchise átvevő alulteljesít, a VideoMentor platform lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak tökéletesítsék tudásukat.

Amennyiben a vállalkozásod sikere a márkád fogyasztók által érzékelt minőségétől függ, a tréning nem elég. A franchise-átvevőknek addig kell gyakorolniuk, amíg képesek nem lesznek a megfelelő üzenet közvetítésére.

További cikkek