Az értékesítési folyamat egyik legfontosabb eleme és egyben legnagyobb kihívása a termék/szolgáltatás valós értékeinek közvetítése az ügyfelek felé. Az igazán sikeres értékesítők tarsolyában általában van egy-két olyan ügyféltörténet, melynek segítségével egyszerűen demonstrálhatóak az eladni kívánt termék konkurenciával szembeni előnyei. Ezeket a jól bevált „best practice” sztorikat az üzleti siker érdekében érdemes az egész sales csapatban implementálni. Nehéz azonban elérni, hogy a kollégák valóban foglalkozzanak a témával, energiát fektessenek a jól bevált gyakorlatok elsajátításába. Különösen igaz ez földrajzi távolság esetében. A problémára hatékony megoldást nyújt a VideoMentor. Segítségével az egész sales csapat pár napon belül készség szinten elsajátíthatja a „best practice” történeteket. A kijelölt mentor vagy menedzser pedig nyomon követheti az egyének teljesítményét, fejlődését. A legjobb értékesítő/k sikeres stratégiája hatékonyan adaptálható az egész csapatban rövid idő alatt, költséghatékonyan, classroom tréning nélkül, online módon.

A folyamat rövid leírása:

  1. A mentor/menedzser szétküldi az értékesítőknek a „best practice” megoldást a VideoMentor segítségével, videóüzenet formájában. (PC-n, laptopon, tableten vagy okostelefonon keresztül)
  2. Az értékesítők megismerkednek az anyaggal, majd egy adott határidőre videóra kell venniük hogyan adaptálták az anyagot, azaz okostelefon, laptop vagy tablet kamerájába mondják a begyakorolt „best practice” történetet. A résztvevők átlagosan hatszor rögzítik önmagukat, mielőtt rányomnak a küldés gombra, így valóban készség szintű gyakorlatra tesznek szert.
  3. A mentor/menedzser megkapja a videókat, majd írásban, vagy szintén videóüzenetben értékeli a teljesítményt.

A VideoMentor segítségével tehát a résztvevők valóban „kénytelenek” adaptálni a legsikeresebb kollégák jól bevált értékesítési technikáit. Mindezt a menedzser által nyomon követhető módon, rövid idő alatt, személyes meeting, tréning nélkül. A tanulás így nem akadályozza a munkavégzést, rugalmasan illeszthető a napirendbe.

 

További cikkek