Fedezze fel, hogyan működik a biofeedback!

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a biofeedback, nézzük meg először, hogyan tanulunk.

Az élet a tanulásról szól, és a tanuláshoz visszacsatolásra van szükség. Készségeink tökéletesítéséhez és céljaink eléréséhez visszajelzésekre van szükségünk. Amikor főzünk, a kóstoláson keresztül kapunk visszacsatolást a teljesítményünkről, zongorázás közben a zene hallgatása révén, kapura rúgás gyakorlása közben pedig vizuálisan érzékeljük, hogy sikerült-e gólt lőnünk.

  • A pszichológiai funkció mérése.

  • A mért eredmény átalakítása értékelhető információvá.

  • Az információ visszatöltése.

A visszacsatolás nélkülözhetetlen a tanuláshoz. Akkor tehát mi is az a biofeedback? Hogyan működik?

Biofeedback egyszerűen egy visszajelzés (információ) a biológiai funkciók működéséről. Nyomon követi a testünkben végbemenő apró változásokat és vizuális információvá alakítja át, majd az információt “visszatölti”. Miközben nézzük ezt az információt, elkezdhetjük próbálgatni szabályozni testünk biológiai funkcióit.

Ha megértjük, hogyan működik a biofeedback, akkor megértjük, hogy ez egy erőteljes öngyógyító eszköz. A biofeedback megtanít kommunikálni a testünkkel. Ez egy nagyszerű eszköz az öntudatosság fejlesztéséhez, segít megérteni, hogy felelősek vagyunk egészségi állapotunkért. Tudatosítja testünk apró jelzéseit és segít kézben tartani egészségünket.

Érdemes olvasgatni:

http://answers.webmd.com/answers/1198122/how-does-biofeedback-therapy-work
http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/biofeedback/basics/definition/prc-20020004